Bradul ce Craciun reprezinta un element esential pentru spiritul sarbatorilor de iarna. Traditia spune ca acesta trebuie impodobit in ajunul Craciunului cu beteala, globuri si dulciuri. Dar de ce nu, puteti fi creativi si sa faceti singuri ornamentele ce urmeaza a fi puse pe acesta. Astfel trebuie sa mai stiti ca nu intotdeauna ornamentele sofisticate si costisitoare fac ca bradul de Craciun sa arate frumos. Fiecare dintre noi doreste ca bradul lui de Craciun sa arate perfect si toate elementele create de noi sa se potriveasca intre ele. De fapt si impobobitul bradului face parte din traditiile de sarbatori, si nu sunt putini cei ce pun mare pret pe acest aspect.

Apoi dupa terminarea sarbatorilor ornamentele facute de nou pentru brazii de Craciun pot fi pastrate ca amintiri alaturi de cei dragi ce ne ajuta. Sunt multi cei care au trabsformat activitatea de impodobire a bradului intr-o ocazie speciala, unde se aduna toata familia. Unii in timpul impodobirii asculta colinde si melodii specifice acestor sarbatori, iar cei mai incantati vor fi ca de obicei copii. Aceasta traditie de impobobire a brazilor de Craciun este specifica popoarelor europene mai ales a celor germanice.

Mai apoi incet, incet aceasta traditie sa impamantenit in religia crestina, bineinteles cu unele transformari. Dar impodobitul bradului este un obicei foarte indragit, si se poate spune ca prin simbolurile puse in acesta, de cele mai multe ori este asociat cu iubirea, bucurie si fericire. Apoi reprezinta si o traditie, si se poate spune ca este in centrul atentiei odata cu sarbatorile de iarna.

Meniu